RI ROCK AKADEMIJA

GLAZBENI TEČAJEVI - BASS GITARA - GITARA - PJEVANJE - BUBANJ

ri-rock-akademija

Ri Rock pokreće glazbene tečajeve kao uvod u otvaranje projekta Ri Rock Akademija.

Poznato je od davnih vremena da je glazba hrana za dušu. Ona liječi, osnažuje duh, uljepšava i upotpunjuje sve segmente našeg života.

Sviranje instrumenta daje osjećaj slobode, donosi pozitivnu energiju i daje mogućnost da izrazimo svoje unutrašnje „ja“, a često je bitan alat za poboljšanje načina življenja. Postoje razni pristupi učenja stvaranja glazbe, a jedan od najboljih je kada nam to prenese iskusna osoba sličnih afiniteta spremna da nam podari slobodu da se izrazimo po vlastitoj želji.

Vođena ovom idejom, Udruga Ri Rock, kao svojevrsni nastavak Music Box radionica, pokreće glazbene tečajeve kao uvod u novi projekt Ri Rock Akademija. Akademija je stvorena s idejom razvitka i poboljšanja riječke alternativne scene, a prije svega podrazumijeva jedinstveno mjesto učenja i razvoja inovativnosti, a ne institucionalizirano profesionalno obrazovanje. Uz pristupačne cijene, program u početku nudi tečajeve gitare, bas gitare, bubnja i pjevanja, a kasnije će uključivati tečajeve klavijatura, udaraljki i puhačkih instrumenata. Plan je u budućnosti razviti razne edukativne aktivnosti i podršku glazbenicima kroz teme vezane uz glazbu i njenu industriju poput rada u bendu, autorskih prava, koncertnog nastupa, takozvanih master class tečajeva, bookinga i ostalog.

Programi će biti prožeti drugačijim, "alternativnim" pristupom, odmakom od klasičnog podučavanja i glazbene teorije, a usmjereni na glazbenu praksu, samostalno ili grupno stvaralaštvo. Cilj je prije svega pružiti motivaciju i uvid u ljepotu sviranja, umjetnost stvaranja i komuniciranja glazbe, čime se želi potaknuti interes polaznika za kreativno stvaralaštvo, socijalizaciju, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Program je namijenjen glazbenim početnicima svih dobnih skupina, a nudi: individualni rad s izvoditeljem ( takozvani 1 na 1 pristup ), mogućnost korištenja instrumenata te prostor za vježbanje, a sve to uz izuzetno povoljnu cijenu.

Pomno birani izvoditelji tečajeva djeluju ili su ostavili trag u "alternativnim" izričajima i bendovima, od rocka, punka i metala, do gipsy i etno izričaja.

Uljepšajte si životne trenutke, upoznajte čaroliju glazbe, osnažite scenu te oslobodite negativne energije uz poznate note riječkog rocka koji donosi Ri Rock Akademija.

Napominjemo da po uzoru na principe društvenog poduzetništva svu eventualnu dobit nastalu iz naplate tečaja ponovno ćemo uložiti u razvoj djelatnosti. Zarada koja se ostvari neće ići u ničije džepove, nego će se dalje ulagati u razvijanje programa, ponudu naše Ri Rock Akademije, kao i unapređenje alternativne riječke scene. Smatramo važnim djelovati po ovim principima budući da nam je primarni cilj razvijati i njegovati nove naraštaje glazbenika.

GLAZBENI TEČAJEVI:


radoslav-ticic
Tečaj gitare s Radoslavom Tičićem

Početni tečaj gitare namijenjen ljudima bilo koje životne dobi, a željni su se na opušten i zabavan način okušati u sviranju gitare, bilo to akustična, klasična, bass ili električna, ovisno o vlastitim preferencijama.


robert-antolic
Tečaj bass gitare s Robertom Antolićem

U praktičnom pristupu učenju bass gitare, očekuje vas upoznavanje sa intrumentom i tehnikama sviranja, učenje glazbenih ljestvica, ritmički pristup i primjena kroz razne glazbene stilove.


marina-mrazovac
Tečaj pjevanja s Marinom Mrazovac

U početnom periodu radionica radilo bi se na animaciji polaznika i razvijanju interesa za radionice i to kroz propjevavanje pjesama koje ih zanimaju, uglavnom uz korištenje mikrofona.


vinko-golembiovski
Tečaj bubnja s Vinkom Golembiowskim

Početni tečaj bubnjeva namijenjen je svima koji žele na opušteni i jednostavan način spoznati ljepotu ovog čarobnog instrumenta, izbaciti negativnu energiju i ispuniti vrijeme kvalitetnim sadržajem.


kristian-kirincic
Tečaj bubnja s Kristianom Kirinčićem

Alternativnim pristupom, u trajanju od 4. do 6. mjeseci, polaznici početnici naučit će svirati osam jednostavnih ritmova, kako pravilno koristiti instrument i kako se umjetnički izraziti kroz stvaranje vlastitog ritma po želji.UKLJUČI SE!

KONTAKT