RI ROCK AKADEMIJA

PRIJAVI SE!

Ri Rock nudi glazbene tečajeve u sklopu Ri Rock Akademije.

MUSIC BOX

Poznato je od davnih vremena da je glazba hrana za dušu. Ona liječi, osnažuje duh, uljepšava i upotpunjuje sve segmente našeg života.

Sviranje instrumenta daje osjećaj slobode, donosi pozitivnu energiju i daje mogućnost da izrazimo svoje unutrašnje „ja“, a često je bitan alat za poboljšanje načina življenja. Postoje razni pristupi učenja stvaranja glazbe, a jedan od najboljih je kada nam to prenese iskusna osoba sličnih afiniteta spremna da nam podari slobodu da se izrazimo po vlastitoj želji.

Vođena ovom idejom, Udruga Ri Rock, kao svojevrsni nastavak Music Box radionica, 2019. pokreće glazbene tečajeve kao uvod u novi projekt Ri Rock Akademija. Akademija je stvorena s idejom razvitka i poboljšanja riječke alternativne scene, a prije svega podrazumijeva jedinstveno mjesto učenja i razvoja inovativnosti, a ne institucionalizirano profesionalno obrazovanje. Uz pristupačne cijene, program u svom začetku nudi tečajeve gitare, bas gitare, bubnja i pjevanja, a kasnije uključuje tečajeve klavijatura, udaraljki i puhačkih instrumenata. Plan je dodatno razvijati razne edukativne aktivnosti i podršku glazbenicima kroz teme vezane uz glazbu i njenu industriju poput rada u bendu, autorskih prava, koncertnog nastupa, takozvanih master class tečajeva, bookinga i ostalog.

Programi su prožeti drugačijim, "alternativnim" pristupom, s odmakom od klasičnog podučavanja i glazbene teorije, a usmjereni na glazbenu praksu, samostalno ili grupno stvaralaštvo. Cilj je prije svega pružiti motivaciju i uvid u ljepotu sviranja, umjetnost stvaranja i komuniciranja glazbe, čime se želi potaknuti interes polaznika za kreativno stvaralaštvo, socijalizaciju, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Program je namijenjen glazbenim početnicima svih dobnih skupina, a nudi: individualni rad s izvoditeljem ( takozvani 1 na 1 pristup ), mogućnost korištenja instrumenata te prostor za vježbanje, a sve to uz izuzetno povoljnu cijenu, a kroz projekte i besplatnu edukaciju za određene skupine.

Pomno birani izvoditelji tečajeva djeluju ili su ostavili trag u "alternativnim" izričajima i bendovima, od rocka, punka i metala, do gipsy i etno izričaja.

Uljepšajte si životne trenutke, upoznajte čaroliju glazbe, osnažite scenu te oslobodite negativne energije uz poznate note riječkog rocka koji donosi Ri Rock Akademija.

Napominjemo da po uzoru na principe društvenog poduzetništva svu eventualnu dobit nastalu iz naplate tečaja ponovno će se uložiti u razvoj djelatnosti. Zarada koja se ostvari neće ići u ičije „džepove“, nego će se dalje ulagati u razvijanje programa, ponudu Ri Rock Akademije, kao i unapređenje alternativne riječke scene. Smatramo važnim djelovati po ovim principima budući da nam je primarni cilj razvijati i njegovati nove naraštaje glazbenika.