TEČAJ PJEVANJA

MARINA MRAZOVAC


radoslav-ticic

BIOGRAFIJA MENTORA:


Marina Mrazovac započela je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi Aleksadra Jug Matić, gdje je završila flautu, nakon čega je nastavila s vokalnim usavršavanjem u području klasičnog pjevanja, kao učenica prof. Petje Tataj, a zatim kod Vanje Valentin. Svoje usavršavanje nastavila je u smjeru modernog pjevanja, i to u Studiju Maraton u Rijeci, gdje je radila s Natašom Tonković. Bila je dugogodišnji član PZM "Josip Kaplan", s kojim je pobijedila u prvoj sezoni HRT-ove emisije 'Do posljednjeg zbora', kao i na mnogim drugim natjecanjima, te je sudjelovala u brojnim glazbeno-scenskim projektima. Od rujna 2014. do lipnja 2015. godine radila je kao vokalni pedagog u Maloj školi pjevanja pri kreativno-edukativnom centru "Glazbeni Vrtuljak". Od siječnja do lipnja 2015. godine vodila je Dječji zbor Torretta, koji je u lipnju iste godine osvojio treću nagradu na dječjem festivalu Kukuriček. Od 2017. godine je prateći vokal na festivalu Melodije Istre i Kvarnera.


U početnom periodu radionica (otprilike prvih mjesec-dva dana) radilo bi se na animaciji polaznika i razvijanju interesa za radionice, i to kroz propjevavanje pjesama koje ih zanimaju, uglavnom uz korištenje mikrofona (za dodatnu dozu zanimacije). U tom periodu se obavlja dogovor s polaznicima oko repertoara, stilova koje žele prolaziti, te dijagnostika elemenata na kojima će se kasnije trebati poraditi.

U nastavku radionica, kada uđemo u fazu ozbiljnijeg rada, sat će uključivati osnovne elemente pravilnog disanja, upjevavanja, artikulacije i pravilne postave tona. Ti tehnički elementi ispočetka neće uzimati više od trećine sata, ali poželjno ih je dalje razvijati ako se kod polaznika za to pokaže interes.

Veći dio sata, oko 2/3 bit će posvećen radu na pjesmi/pjesmama po polaznikovom odabiru i preferencijama. U radu na pjesmama primjenjivat će se naučeni elementi iz uvodnog dijela sata, sve to naravno može biti inkorporirano više ili manje detaljno, ovisno o željama i volji polaznika. U jednom dijelu sata pjevat će se i bez upotrebe mikrofona, koji će se koristiti tek u zadnjem dijelu sata, kada se sve naučeno primjenjuje na cjelovitoj izvedbi pjesme.

Poželjno je tijekom cijelog sata imati dostupne matrice, odnosno mogućnost reprodukcije YouTube snimki.

LINKOVI:

Saving all my love for you (cover)
RI ROCK AKADEMIJA - TEČAJ PJEVANJA

  • Način izvođenja: Individualno
  • Intenzitet odvijanja: 1h tjedno + 3h korištenje prostorija Music Box za vježbu


Za dogovore i informacije obratite se na: 095 884 7775 ili musicboxrirock@gmail.com – molimo da u naziv maila unesete tekst: TEČAJ PJEVANJA


UKLJUČI SE!

KONTAKT