Europska unija - Zajedno do fondova

RIGENERAKCIJA!

PROJEKT UDRUGA RI ROCK

elementi vidljivosti

RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini je projekt koji Udruga Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke. Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz jutarnje tjelovježbe na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.

Također, unutar projekta će se provesti stručno istraživanje socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci. Razvijat će se inovativni programi temeljeni na rezultatima istraživanja kroz poticanje novih suradnji i volonterskih programa za umirovljenike – kao što će, primjerice, biti keramičke radionice s djecom s poteškoćama u razvoju.

Provodit će se i program za podizanje svijesti o položaju umirovljenika kroz program produkcije radijskih emisija na neprofitnom radiju Udruge Ri Rock – Radio Roža. Umirovljenici će sudjelovati u emisijama kao promotori aktivnog starenja.

Partner na projektu

Matica umirovljenika grada Rijeke
www.penzici.rijeka.hr

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Projektom RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini stvorit će se resursni preduvjeti za:

1. razvoj, unapređenje kvalitete i dostupnosti programa

  • - za razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina
  • - za unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja
  • - za pravnu pomoć

2. provedba stručnog istraživanja socijalnih socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice
3. razvoj i provedba inovativnih programa temeljenih na rezultatima istraživanja
4. razvoj i provedba programa za podizanje svijesti kroz radijske programe
5. razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.690.146,54 HRK, od čega je 85% (1.436.624,56 HRK) osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% (253.521,98 HRK) osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Razdoblje provedbe projekta

26. listopada 2020. do 26. listopada 2023.

Kontakt osoba za više informacija

Katerina Jovanović, voditeljica projekta
email:  katerina@rirock.hr

Dodatno

 

Izložba polaznika radionice fotografije u sklopu projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini'

U sklopu europskog projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini' koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Rijeke provode se radionice fotografije za umirovljenike.

Više »

RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini - PRIJAVE U TIJEKU!

U sklopu projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini' koji traje od listopada 2020. do listopada 2023. godine održavaju se besplatne radionice kroz koje je cilj ostvariti njegovanje umjetničkih,...

Više »

Nove emisije u suradnji s umirovljenicima

Volite slušati radio? U dan ulazite sa zvucima lokalne radio postaje? Voljeli biste se okušati u stvaranju vlastite radio emisije? Pritom ste u penziji i htjeli biste kvalitetno iskoristiti slobodno...

Više »

RiGenerAkcija! - Rekreacija na otvorenom

U sklopu EU projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini', u svibnju 2021., koji provodimo u suradnji s Penzići Rijeka, krećemo s provedbom aktivnosti rekreacije na otvorenom koje će voditi magi...

Više »