Izložba polaznika radionice fotografije u sklopu projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini'

U sklopu europskog projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini' koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Rijeke provode se radionice fotografije za umirovljenike.

Mjesto: Matica umirovljenika, Kružna ulica 5
Vrijeme: 10. prosinca 2021., u 17:30 sati

U sklopu europskog projekta 'RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini' koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Rijeke provode se radionice fotografije za umirovljenike. Radionice se provode tijekom cjelokupnog trajanja projekta, sve do listopada 2023. godine. Održavaju se u prostoru Udruge Ri Rock, u OKC Palach. 

Unutar prvog dvomjesečnog ciklusa foto radionica sudjelovalo je 8 umirovljenika, a njihove radove predstavit ćemo na grupnoj izložbi fotografija koja će se održati 10. prosinca 2021., u 17:30, u prostoru Matice umirovljenika – Kružna ulica 5. 

Izložba će ostati otvorena do 31. siječnja 2022. godine., a razgledati ju možete radnim danom od 15 do 19 sati. 

Na izložbi ćete moći vidjeti radove polaznika koji su nastali na radionici, a koje su polaznici sami odabrali za prezentaciju. Kroz radionice fotografije polaznici su naučili fotografirati portrete, arhitekturu, pejzaž, dokumentarnu i noćnu fotografiju. Učili su koristiti fotoaparat namještajući postavke kako bi dobili željeni rezultat te bili sposobni na koncu primijeniti stečeno znanje. S voditeljicom radionice, Stephany Štefan, učili su promatrati fotografiju s pažnjom prema osnovnim pravilima kompozicije kako bi samostalno mogli postaviti kadar. 

Radionice su, osim toga, postale i mjesto socijalizacije te razmjene znanja i iskustava. Polaznici su se, osim fizički na samim radionicama, družili i kroz WhatsApp grupu koju su sami oformili kao mjesto razmjene komentara fotografija. 

Drugi ciklus foto radionica započet će početkom 2022. godine. Ako ste u mirovini, i uz to ljubitelj/ica fotografije, prijavite se na 051/ 212 109 i rezervirajte svoje mjesto. 
***

RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini' je projekt koji Udruga Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke. Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz jutarnje tjelovježbe na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.690.146,54 HRK, od čega je 85% (1.436.624,56 HRK) osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% (253.521,98 HRK) osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

« Povratak

Projekti

ISTAKNUTI PROJEKTI

Program

Social