Radionice i neformalne edukacije Rigeneration


Neformalna edukacija sviranja električne i bas gitare - string Theories, Glazbene radionice Intuitive guitarInformacije o edukaciji: String Theories

Poznati riječki gitarist predvodit će edukaciju sviranja električne i bas gitare oblikovanu prema specifičnim kriterijima: instrumentu, prethodnom iskustvu te žanrovskim preferencijama. Edukacije će uključivati teorijski i praktični pristup koji će poticati na interakciju i participativnost. Koristit će se razne metode poučavanja: kvalitetna izlaganja, tehničke vježbe, vježbe zagrijavanja ruku, kako dinamično svirati, razna ritmiziranja i fraziranja. Po završetku radionica

IZVODITELJ:
Bruno Mičetić


Informacije o radionici: Intuitive guitar

Radionice će biti namijenjene onima koji pohađaju neformalne edukacije električne i bas gitare, kao i drugim zainteresiranim s osnovnim znanjem sviranja navedenih instrumenata. U suradnji s profesionalnim glazbenikom, Ivanom Pešutom, moći ćete se upoznati s aspektom profesionalnog glazbenog stvaralaštva te će se kroz individualizirani pristup glazbi potaknuti razvoj vlastitih izričaja, stila i glazbenih djela.

IZVODITELJ:
Ivan Pešut


Neformalna glazbena edukacija sviranja bubnjeva, Glazbena klinika Innovative approach to the drumkitInformacije o edukaciji:

Odvijek ste htjeli svirati bubnjeve ali niste imali priliku? Nikad nije kasno! Na temelju prethodnog iskustva i onoga što volite slušati i svirati, organizirat ćemo najbolji način za učenje! Edukacije će uključivati teorijski i praktični pristup koji će poticati na interakciju i sudjelovanje. Koristit će se razne metode poučavanja: kvalitetna izlaganja, tehničke vježbe, vježbe zagrijavanja ruku, kako dinamično svirati, razna ritmiziranja i fraziranja, prolazeći pritom kroz mnoge žanrove (jazz, rock, funk, samba i dr).

IZVODITELJ:
Nikola Jovanović


Informacije o radionici: Innovative approach to the drumkit

Radionica će biti namijenjena onima koji pohađaju neformalne edukacije sviranja bubnjeva, kao i drugim zainteresiranim s osnovnim znanjem sviranja navedenog instrumenta.U suradnji s profesionalnim glazbenikom, g. Duvnjakom, moći ćete se upoznati s aspektom profesionalnog glazbenog stvaralaštva.Iste će se potaknuti na individualizirani pristup stvaralaštvu te upoznati s osnovama poliritmije.

IZVODITELJ:
Marko Duvnjak


Neformalna edukacija slikarstvaInformacije o edukaciji:

Putem kreativnih vježbi moći ćetenaučiti osnove slikarstva:

  • 1. monokromatski odnos ( crna, bijela, siva skala );
  • 2. gradacija boje po izboru;
  • 3. kontrasti (komplemetarni, toplo-hladni, itd);
  • 4. tonska skala;
  • 5. tonska modulacija - postizanje privida volumena koristeći znanje naučeno u 4. vježbi.
  • 6. načine opuštanja ruke.

Istovremeno će se razvijati kreativni potencijal kroz osmišljavanje karnevalskih kostima te kasniju izradu i oslikavanje alegorijskih kola karnevalske skupine.

IZVODITELJICA:
Jadranka Lacković


Neformalna edukacija šivanjaInformacije o edukaciji:

Neformalna edukacija šivanja i krojenja sadržavat će teorijska predavanja i praktičan rad i izradu raznih predmeta. Korisnici će učiti osnove šivanja i krojenja te upotrebe šivaćeg stroja. Nakon osnovnog tečaja moći ćete se uključiti u mentorirani kreativni praktičan rad kroz osmišljavanje, šivanje i izradu kostima i alegorijskih kola za karnevalsku skupinu starijih osoba, u kojoj ćete moći i sami sudjelovati.

IZVODITELJICA:
Marija Kajapi.


Neformalne keramičke radioniceInformacije o radionici:

Edukacije će uključivati teorijski i praktični pristup savladavanju osnovnih i naprednih tehnika obrade gline (obrada rukom, lončarenje, lijevanje gline, dekoracija i glaziranje te pečenje). Prostorni i materijalni resursi (keramička peć, potrošni materijal) će korisnicima stajati na raspolaganju i izvan trajanja edukacije te nakon završetka Projekta čime će se omogućiti usavršavanje, umrežavanje i samostalno stvaralaštvo.

IZVODITELJICA:
Stanka Štefan


Zborno pjevanje te sudjelovanje na pjevačkim smotramaInformacije o edukaciji:

Članovi korisnici Matice umirovljenika Rijeke već dugi niz godina aktivno djeluju u mješovitom pjevačkom zboru pod ravnanjem maestra Vinka Bajduka. Pozitivna praksa nastavit će se tijekom trajanja našeg Projekta. Uz nastupe na lokalnoj razini, istima će se omogućiti predstavljanje rezultata višemjesečnog, odnosno višegodišnjeg rada sudjelovanjem na smotrama zborova u Karlovcu te Ljubljani (Slovenija).

IZVODITELJ:
maestro Vinko Bajduk


Predavanje i radionica Novi karnevalInformacije o radionici:

Na radionici će se predstaviti projekt '' Novi karneval'', kao teoretski i tematski uvod u neformalne edukacije Projekta. Primjenom stečenih vještina na drugim aktivnostima (šivanje, slikarstvo, glazba) kroz praksu rezultirat će sudjelovanjem karnevalske skupine starijih osoba na Riječkom karnevalu."Novi Karneval" je kulturno - umjetnički projekt koji kroz domenu suvremene umjetnosti oživljava običaje kvarnerske regije.

IZVODITELJICE:
Jadranka Lacković
Ivana Lučić.


Neformalna edukacija digitalne i analogne fotografijeInformacije o edukaciji:

Naučite fotografirati na oba načina – digitalno i analogno! Uz teorijska predavanja o osnovama digitalne i analogne fotografije, terminologiji, funkciji fotografske opreme i drugim tehničkim aspektima, polaznike očekuju i mnogo prakse. Tako ćete naučiti kako fotografirati na terenu i u različitim okruženjima poput studija, ulične ili koncertne fotografije, kako digitalno obraditi sliku, te kako izgleda čuveni proces razvijanja filmova u tamnoj komori. Pri završetku radionica moći ćete i svoje radove izložiti i pokazati svijetu što ste naučili!

IZVODITELJI:
Digitalna fotografija: Berislav Božić
Analogna fotografija: Gregor Bogdanović
INFORMACIJE O PROJEKTU:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Organizacija radionica je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Ri Rock i Matice umirovljenika grada Rijeke.

Više informacija o projektu

www.rirock.hr
www.strukturnifondovi.hr
Matice umirovljenika grada Rijeke
OP učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.