Europska unija - Zajedno do fondova

ŽIROSKOP

PROJEKT UDRUGA RI ROCK

elementi vidljivosti

Projekt Žiroskop nastao je iz potrebe rješavanja problema nestabilnosti korištenja prostornih resursa za sve izvaninstitucionalne aktere u kulturi, odnosno za svrhu ima razvoj civilno-javnog partnerstva u upravljanju prostorima Filodrammatice, Omladinskog kulturnog centra Palach i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Ovo partnerstvo fokus stavlja na uspostavu zajedničkog upravljanja ovim prostorima što uključuje razvoj modela upravljanja, uspostavljanje procedura uključivanja svih aktera u kulturi grada i povećanu participaciju građana u kulturnim aktivnostima, uključujući i njihovo programiranje. Projekt doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave za sudioničko upravljanje, jačanju socijalnog dijaloga kojemu je svrha kvalitetnije upravljanje i uključivanju građana u upravljanje javnim resursima.

Korisnik: Drugo more

Partneri: Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock, Udruga Prostor plus i Grad Rijeka

Projekt „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ financiran je u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.053.687,26 kuna i sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH u iznosu od 362.415,40 kuna.

Posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Razdoblje provedbe projekta je od 29.10.2018. do 29.10.2020.

Radio zajednice služi kao kanal komunikacije s građanima i kao mehanizam uključivanja građana u rasprave o civilno-javnom partnerstvu, programiranju, sudjelovanju u programima i refleksiji uspostavljenih procedura i implementacije projekta.

Kroz realizaciju ovog segmenta projekta Žiroskop 15 zaposlenika i članova Udruga (članica Saveza udruga Molekula) sudjelovat će u aktivnostima jačanja stručnog i iskustvenog kapaciteta potrebne za uspostavu tkv. Radija Zajednice; 10 članova organizacija civilnog društva sudjelovat će u aktivnostima jačanja kapaciteta u području video produkcije potrebne za kreiranje multimedijalne podrške programa Radija Rože; min. 4 organizacije civilnog društva sudjelovat će u aktivnostima jačanja kapaciteta potrebnih za uspostavu multimedijalnog radija zajednice.

Radio Roža postaje centralno mjesto za stvarno emitiranje, dokumentiranje i prijenos multimedijskih sadržaja te informiranje zajednice o programskim aktivnostima DKC-a i udruga članica, transverzalno povezuje različite aktere kulturnog i civilnog društva te građana u smislu sudioničkog kreiranja i emitiranja diferenciranih društvenih i kulturnih sadržaja te podiže svijest o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju.

Otvaranje Radio Rože!

30.07. službeno je otvorila vrata Radio Roža. Prvi riječki radio zajednice koji je svoj dom dobio u Omladinskom centru Palach. Na otvorenju su gostovali

Više »