45. RI ROCK FESTIVAL - 15. i 16.12.2023.

45. izdanje Ri Rock Festivala nastavlja svoju tradiciju podrške alternativnoj riječkoj glazbenoj sceni uz odlične note s riječke scene i dodjelu prestižne nagrade Ri Rock Kipić.

Festival će predstaviti kako mlade, prijavljene bendove i glazbenike, tako i afirmirane izvođače koji će dodatno obogatiti proslavu još jedne godine ovog dugovječnog festivala. Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci tijekom dva dana, 15. i 16. prosinca 2023. godine.

Kao headlineri festivala nastupit će Mašinko i Alergija, a pridružit će im se prošlogodišnji dobitnici nagrada Ri Rock Kipić u dvije glavne kategorije Po’ Metra Crijeva i Ministranti.Kao i prethodnih godina, Udruga Ri Rock pruža autorskim bendovima priliku da predstave svoj rad publici. Kroz 44 prethodna izdanja, Ri Rock festival ostao je jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji posvećen neafirmiranim bendovima. Mnogi glazbenici su kroz ovaj festival pronašli svoj put do šire publike. Prijavljeni bendovi će dobiti priliku za revijalni nastup, bez klasičnog natjecanja, uz podršku glazbenika koji su oblikovali regionalnu alternativnu scenu kroz povijest.

💥Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić
Udruga Ri Rock će po peti put održati dodjelu nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu. Nagrade će također biti dodijeljene umjetnicima koji su doprinijeli svojim dizajnima albuma, majica i spotova. Stručni žiri, sastavljen od važnih aktera Ri Rock scene i članova Udruge Ri Rock, odabrat će pobjednike u sedam kategorija (Izvođač godine, Album godine, Single godine “Ivica Vrkić”, Spot godine, Album art cover, T-shirt art) uz posebnu dodatnu kategoriju “Legenda Ri Rock scene” povodom malog jubileja festivala. Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade, uključujući simbolični Ri Rock Kipić kao znak zahvale za doprinos riječkoj sceni.

💥Akcija doniranja
Udruga Ri Rock nastavlja suradnju s Azilom za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka". Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

💥Ulaznice
Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10€, a na dan 12€, dok festivalska ulaznica iznosi 17€ u pretprodaji, a na dan 20€. Ulaznice su dostupne u pretprodaji online putem sustava CoreEvent. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u Beertiji, Dallasu u Rijeci te Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i na prodajnim mjestima Tiska, a biti će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.
 

💥Merch festivala
Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija "Do Kosti". Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, magnete i bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Udruga Ri Rock poziva ljubitelje odličnog riječkog zvuka da još jednom podrže jedan od najdugovječnijih festivala u Europi, uživaju u bogatom glazbenom programu te podrže rad glazbenika, Udrugu Ri Rock i ostale sudionike riječke rock scene.

Više o festivalu i novostima saznajte na društvenim mrežama Udruge Ri Rock.

#rirock #45rirock #musicfest #festival #visitrijeka

 

« Povratak

Projekti

ISTAKNUTI PROJEKTI

Program

Social