44. Ri Rock Festival | 9.-10.12.2022. Palach, Rijeka

Ovogodišnje izdanje 44. Ri Rock Festivala nastavlja tradiciju pružanja podrške alternativnoj riječkoj sceni kroz dodjelu nagrade Ri Rock Kipić, nastupe prijavljenih bendova i glazbenika, ali i uz nastupe afirmiranih bendova koji će uveličati proslavu još jednog izdanja ovog dugovječnog festivala.

Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci u trajanju od dva dana, točnije 09. i 10.12.2022.

Kao headlineri vikenda nastupit će legende riječke scene Grč koji ove godine slave čak 40 godina postojanja, punkeri Loš Primjer iz Požege, One Possible Option koji je 2020. nagrađen Ri Rock Kipićem za Izvođača godine i poznati zametski zavirivači u čašice i punk celebrity Krešo i kisele kiše!

Pridružiti će im se i prošlogodišnji dobitnici nagrade Ri Rock Kipić u tri glavne kategorije: Mrave Brojim za kategoriju Izvođač 2021. godine,  Žulj za najbolji album 2021. godine i Soulcase kao Nove Nade 2021..

Obje večeri će Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga, na Izgubljenom flooru u Palachu birati samo najbolje od riječke scene.

Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić

Kao i prijašnjih godina Udruga Ri Rock održat će već petu dodjelu nagrade Ri Rock Kipić kojoj je cilj pružiti podršku i ukazati na rad glazbenika alternativnog izričaja koji su u 2022. godini izbacili singlove, albume, spotove te na druge načine gradili scenu. Osim toga, nagradom Ri Rock Kipić želi se istaknuti i umjetnike koji su im u tome pomogli stvarajući dizajne njihovih albuma, majica i spotova. Stručni žiri sastavljen od bitnih aktera Ri Rock scene odabrati će pobjednike u 7 kategorija kojima će Udruga Ri Rock dodijeliti Ri Rock Kipić kao znak zahvale što su svojim trudom i radom uveličali i unaprijedili riječku rock scenu.

Po prvi puta svečana dodjela nagrade Ri Rock kipić imati će dvije voditeljske palice - dugogodišnoj voditeljici Loreni Zec pridružit će se njena suputnica u dekriminalu Mirilo Mirić. Ovaj duo sastavljen je od članica SOS Rijeka centra za nenasilje i ljudska prava. Suradnja između Ri Rocka i SOS centra postoji već preko 10 godina, a s njom se želi ukazati na ravnopravnost, nenasilje i ljudska prava kao vodilju riječkog rocka.

ULAZNICE
Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 60,00kn/7,96 €, a na dan 70,00 kn/9,29 € dok festivalska ulaznica iznosi 100,00kn/ 13,27€ u pretprodaji, a na dan 120,00 kn/15,93 €.

Ulaznice su dostupne za kupnju online putem sustava https://core-event.co/, a biti će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

Posjetitelje se poziva da još jednu godinu posjete jedan od najdugovječnijih festivala u Europi i podrže rad glazbenika, Udruge Ri Rock i ostalih aktera riječke rock scene te se zabave uz bogat program održavajući tradiciju festivala i uživajući u najboljim notama koje Rijeka i okolica nudi.

Vidimo se u Palachu 09. i 10.12.2022.! 

Stay tuned for more!

« Povratak

Projekti

ISTAKNUTI PROJEKTI

Program

Social