Europska unija - Zajedno do fondova

MUZIKA ZA SVE!

PROJEKT UDRUGA RI ROCK

Projekt Muzika za sve! usmjeren je djeci te mladima s teškoćama u razvoju (min. 8 korisnika/ca), a temelji se na pristupu i dostupnosti te empirijskom poznavanju internalnih procesa i mehanizama koji se aktiviraju tijekom slušanja i izvođenja glazbe, kada se primjenom individualiziranog pristupa svakom korisniku glazbeno stvaralaštvo koristi s ciljem poticanja kreativnosti, izražavanja, razvoja i poboljšanja komunikacijskih sposobnosti, motoričkih funkcija te kognitivnog i emocionalnog funkcioniranja osoba s teškoćama u razvoju.

Projekt se provodi u suradnji s udrugom Muzikopter, a podrazumijeva provedbu:

  • a) neformalnih radionica muzikoterapije (1x tjedno);
  • b) integracije s vršnjacima redovnog razvoja u završnoj fazi projekta,
  • c) Gostovanja petero glazbenika / prof. instrumentalista (klavir, gitara, truba, kontrabas) kroz aktivnost kreativnog druženja;
  • d) Koncertni nastup – svojevrsni glazbeni session korisnika i glazbenika.

PROGRAM KAO NADOGRADNJA PRETHODNIH AKTIVNOSTI

Glazbena edukacija uz primjenu metode Muzikoterapije provodi se u suradnji dviju udruga od 2017. g. , od kada je radionice pohađalo 10 korisnika s različitim razvojnim teškoćama. Stvaranjem glazbe i pokreta: pjevanje, sviranje, slušanje i ples, ostvaren je značajan utjecaj na niz pozitivnih promjena korisnika: razvoj kreativnosti, iskorištavanje glazbenog potencijala, razvoj samostalnosti, poboljšanje slike o sebi te poboljšanje socio-emocionalnog kontakta.

Program je financiran od strane Ministarstva Kulture.

MUZIKA ZA SVE! - muzikoterapija za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

Na naše veliko zadovoljstvo nastavljamo suradnju s Udruga Muzikopter i klincima s poteškoćama u razvoju kroz projekt Muzika za sve!

Više »