Europska unija - Zajedno do fondova

KORONA KID

PROJEKT UDRUGA RI ROCK

Interaktivni, tehnološki napredni, ali istovremeno zabavni načini učenja, pokazali su svoju važnost u novoj stvarnosti koju nam je stvorila pandemija korone. Kako bismo učinili sve da naša djeca i mladi što lakše shvate, a onda se i prilagode novonastaloj situaciji, pokrenuli smo projekt Korona kid.

Projekt Korona kid provodimo sa svojim višegodišnjim partnerima, Udrugom za razvoj umjetnosti, kulture i edukacije - RUKE - (Vijeće mladih Benčić) i Gradskom knjižnicim Rijeka, a cilj projekta je poticanje djece i mladih na građanski angažman i brigu za druge kroz usvajanje novih znanja i vještina građanskoga odgoja, primjenu novih tehnologija i socijalizaciju!

Vijeće mladih Benčić (Udruga RUKE) nositelj je i koordinator projekta kojem doprinosi širokim iskustvom i znanjima u domeni neformalnoga obrazovanja djece i mladih, a partner Gradska knjižnica Rijeka donosi nam znanja vezana za kreiranje i uređivanje sadržaja, te Udruga Ri Rock znanja vezana za snimanja i montažu zvuka.

Naši brojni stručni suradnici vrijedno rade na člancima posebno prilagođenima za djecu i mlade, kojima punimo naš portal Brickzine.hr. Edukativni i zanimljivi tekstovi pokrivaju područja kulture, umjetnosti, građanskog odgoja, psihologije, kulture „uradi sam“…Ono što cijelu stvar čini još uzbudljivijom jest način na koji smo osigurali da baš svatko može uživati i konzumirati naš sadržaj. Sve spomenute članke ćemo, kroz naše online radionice, pretvoriti u uzbudljive radijske emisije koje će se moći pronaći i slušati na portalu Brickine.hr, ali također i na stranicama Vijeća mladih Benčić te na Radiju Roži.

Tijekom osam online radionica, članke će audio digitalizirati desetoro djece i mladih pod mentorstvom stručnih suradnikaAudio digitalizacija provodit će se putem individualnih i grupnih online radionica koje će se održavati putem platforme Zoom. Vježbat ćemo govor, dikciju i izgovaranje (dramatizacija) tekstova pod mentorstvom riječke glumice – Petre Šarac.

Nakon vježbe slijede snimanje govora i interpretacija tekstova koji će se također raditi online, a potom slijedi i prikupljanje zvukova i efekata koji ilustriraju događaje iz tekstova. Nakon radionice, audio snimke će montirati partner Udruga Ri Rock u konačan oblik podcasta/radijske emisije koja će zatim postati dostupna online svim našim čitateljima i slušateljima. Kako bismo naše mlade slušatelje i čitatelje dodatno angažirali, sudionici naših radionica će u svakoj radijskoj emisiji osmisliti po jedan poziv na akciju kako bismo prikupili reakcije i kreativne radove naših slušatelja i čitatelja i uključili ih u buduće emisije i objave tijekom projekta!

Korona kid će do kraja srpnja čitateljima i slušateljima donijeti 12 zanimljivih i raznolikih članaka koji će biti objavljivani u online magazinu Brickzine i čak četiri radijske emisije koje će biti dostupne na mrežnim stranicama Radio Rože, ali i na stranicama Vijeća mladih Benčiće te portalu Brickzine.hr.
 PROJEKT KORONA KID JE PODRŽAN SA € 4.997,00 FINANCIJSKE PODRŠKE ISLANDA, LIHTENŠTAJNA I NORVEŠKE U OKVIRU EGP I NORVEŠKIH GRANTOVA.

 

 

Projekt nema vezanih članaka.