Europska unija - Zajedno do fondova

ČUJEMO S(V)E VIDIMO

PROJEKT UDRUGA RI ROCK

elementi vidljivosti

Projektom 'ČUJEMO S(V)E VIDIMO' – razvijanje kapaciteta za dobro upravljanje i održivi razvoj udruga mladih i za mlade na području Primorsko-goranske županije'', želimo razviti kapacitete za dobro upravljanje i održivi razvoj udruga mladih i za mlade, kvalitetnije zadovoljiti potrebe mladih socijalno isključenih nezaposlenih osoba (15 – 24 godine) te potaknuti razvoj lokalne zajednice na području razvoja društvenih inovacija Primorsko-goranske županije.

Projekt ukupne vrijednosti 196.153,04 kune, u potpunosti je financiran namjenskim bespovratnim sredstvima EU (Europski socijalni fond) – 85% te namjenskim sredstvima državnog proračuna RH (Vlada RH-ured za udruge) – 15%, a provodit će se od 29.prosinca 2014. do 29.prosinca 2015. godine.

Projektom želimo pospješiti naš zajednički rad i daljnji razvoj, planiranje budućih aktivnosti za socijalno isključene mlade ljude, prilagoditi se zahtjevnim uvjetima i kriterijima prijave i korištenja sredstava iz europskih fondova, kvalitetnije i učinkovitije planirati i realizirati volonterske programe te otkloniti prepreke za učinkovito administrativno i financijsko planiranje, praćenje, evaluaciju i izvještavanje o radu udruga.

Ciljevi projekta

  • Savladavanje pisanja projektnih prijedloga te provođenja EU projekata,
  • Učinkovitije planiranje i provedba volonterskih programa,
  • Postavljanje temelja za razvoj socijalnoga poduzetništva,
  • Postavljanje on-line platforme udruga mladih i za mlade koja će olakšati 
    komunikaciju i suradnju udruga.

Misija projekta

Zadovoljiti potrebe naših korisnika – prvenstveno mladih socijalno isključenih nezaposlenih osoba (15-24 godine) te posredno potaknuli razvoj lokalne zajednice na području društvenih inovacija.

Kome je projekt namijenjen?

Za sve predstavnike i članove udruga mladih i za mlade na području Primorsko-goranske županije.

Kako sudjelovati?

Predstavnici udruga mladih i za mlade će na organiziranim druženjima imati priliku predstaviti se, ali i razgovarati o problemima, ciljevima, težnjama i potrebama u dosadašnjem radu, na temelju čega ćemo zajedno stvoriti on-line platformu kojom ćemo potaknuti održivost partnerstva i međusektorske suradnje udruga mladih i za mlade na području Primorsko-goranske županije. 

Kroz projekt će se zainteresiranim predstavnicima/članovima udruga mladih i za mlade s područja PGŽ-a pružiti besplatne edukacije:

  • Edukacija iz područja osmišljavanja, pisanja i provedbe europskih projekata
  • Edukacija ''menadžment volontera''
  • Edukacija administrativno-financijskog djelovanja udruga.

KONTAKT:

Ukoliko ste predstavnik OCD-a mladih/za mlade i želite sudjelovati u našem projektu, prijavite se putem obrasca: http://goo.gl/forms/1gL9xQYdLl ili nas kontaktirajte na: Ri Rock:  Anja Štefan, +385981672047, Kombinat (Facebook):  Marina Toto, +385989656507 ili nam pišite na e-mail: cujemosvevidimo@gmail.com

Više informacija o EU fondovima saznajte na internet stranicama:

Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije
Operativni program Razvoj ljudskih potencijala
Ured za udruge
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

 

Platforma OCD-a mladih i za mlade na podružju PGŽ-A

Predstavnici udruga mladih i za mlade su na organiziranim druženjima imali priliku predstaviti se, ali i razgovarati o problemima, ciljevima, težnjama i potrebama u dosadašnjem radu, na temelju če...

Više »