41. RI ROCK FESTIVAL

UDRUGA RI ROCKDugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode.

41. RI ROCK FESTIVAL
6. - 7. 12. 2019. Omladinski Kulturni Centar Palach
13. - 14. 12. 2019. Pogon Kulture / OKC Palach

Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode. Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program.

Najbitnija novost je da se pruža svim glazbenicima Hrvatske da se predstave na festivalu. Udruga Ri Rock pramac festivala okreće širem spektru glazbenika, tako će “demo festival” prijeći u “alternativni festival” što će dodatno obogatiti koncept festivala i na taj način pružiti veću i bolju podršku glazbenicima scene koju ovaj festival predstavlja.

Od ove godine po prvi su se puta na festival mogli prijaviti bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 7 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 3 benda s područja cijele države. Festival će mladim snagama: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuná, Rašpa, Grampa, Detmeć, Urar, MiscreatioN i Gilmea omogućiti da se predstave u Omladinskom kulturnom centru Palach i zasviraju uz velika imena regionalne glazbene scene u petak 6. prosinca kada će im se na pozornici pridružiti srpski punkeri Goblini i punk band ALERGIJA iz Zadra, ili subotu 14. prosinca uz srpski punk rock sastav SIX PACK i varaždinsko-koprivnički One Step Away.

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić. Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a pobjednike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Stručni žiri čine:
Željko Pendić - Penx (Distune Promotion)
Vlado Simcich - Vava - (Glazbenik - Laufer, En Face, Turisti)
Andrej Vučinić - Škot - punker i organizator “Empeduja” Punk Festa
Jovanka Tubin - Josie - voditeljica riječke glazbene oaze Dallas Music Shop Rijeka
Sara Ivelja (Radio Korzo)
Velid Đekić - Povjesničar riječke rock scene
Branimir Herceg - Glazbeni urednik (Radio Rijeka)
Miran Milić - Studio Palach
i 2 člana udruge Ri Rock.

Nagrada se sastoji od 8 kategorija: bend godine, album godine, najperspektivniji mladi riječki bend, najbolji T-shirt art, najbolji album art cover, najbolji spot te “TuRiranje” - nagrada za koncertno najaktivniji bend u 2019. godini. Posebno istaknuta kategorija je “Nagrada Ivica Vrkić” za najbolji singl u 2019. godini koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Ivici Vrkiću. Ri Rock “kipiće” će izraditi Igor Zenko koji već dvanaest godina u “3. maju” radi kao zavarivač i samohrani je otac. Zenko stoji iza Facebook stranice Kreativno poduzeće Stečaj d.d. koja prikazuje jedinstvene proizvode od željeza nastale kao odraz trenutne situacije nekad velikog europskog brodogradilišta. U sklopu dodjele posjetitelji će imati priliku uživati i u nastupima prošlogodišnjih dobitnika. Na pozornicu će stati Krešo i Kisele KišeThe Black Room i The Siids a kao gosti će im se pridružiti i My Buddy Moose. Večer će završiti velikim koncertom osječkog rap dvojca Krankšvester.

Dobitnici u pojedinim kategorijama biti će nagrađeni bogatim nagradama:

⚫ IZVOĐAČ GODINE
- Mjesec dana besplatnih probi u Studiju Music BOX (Ri Rock) Udruge Ri Rock
- 30% popusta na tetovaže za sve članove benda u tattoo studiju Do Kosti Tattoo Rijeka
- Koncert u ART of MUSIC klubu (Ilirska Bistrica)
- Art Of Music shop i Udruga Ri Rock - bon za kupnju opreme u Art Of Music Shopu u vrijednosti od 4.000,00 kn
- Ri Rock kipić
- Ulaznice za sve članove benda na 10. Rijeka Tattoo Expo 2020.

⚫ ALBUM GODINE
- Mjesec dana besplatnih probi u studiju Music Box Udruge Ri Rock
- Koncert u Art Of Music klubu (Ilirska Bistrica)
- Art Of Music i Udruga Ri Rock - bon za kupnju opreme u shopu Art of Music shopu u vrijednosti 3.000,00 kn
- Snimanje 3 pjesme u studiju Soundcage Zagreb
- Ri Rock kipić
- Ulaznice za sve članove benda na 10. Rijeka Tattoo Expo 2020.

⚫ NAJPERSPEKTIVNIJI MLADI BEND
- Mjesec dana besplatnih probi u studiju Music Box Udruge Ri Rock
- Koncert u Art Of Music klubu (Ilirska Bistrica)
- 30 majica od Lumen Shop (max 2 boje na majici)
- Art Of Music i Udruga Ri Rock - bon za kupnju opreme u shopu Art of Music shopu u vrijednost 2.000,00 kn
- Ri Rock kipić
- Studio Palach i Udruga Ri Rock: 30 sati snimanja u Studiu Palach u vrijednosti od 3.000,00 kn
- Ulaznice za sve članove benda na 10. Rijeka Tattoo Expo 2020.

⚫ NAJ SINGL (IVICA VRKIĆ)
- Ri Rock kipić
- Najmanje jednom tjedno, 3 mjeseca Radio Korzo i HRT - Radio Rijeka zavrtiti će pjesmu dobitnika nagrade za 2019.
- Snimanje singla u Glazbeni Studio Pehlin
Vrijednost nagrade: 2.000,00 kn
Snimanje u trajanju do 16 sati (2 x 8 sati)
Miksanje i masteriziranje pjesme

⚫ T-SHIRT ART
- 30 majica od Lumen Shop (max 2 boje na majici)

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih dobitnika u 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”. U petak 13. prosinca će nastupiti dobitnici nagrada u kategorijama “Najperspektivniji mladi riječki bend” i “Album godine” uz bendove Sexymotherfuckers i Psihomodo Pop - official. Posljednju večer u Pogonu nastupiti će dobitnici u kategoriji “Najbolji bend 2019. godine”, legendarna Zdenka Kovačiček uz prateći bend Greenhouse blues i Edo Maajka and Band. Iste će se večeri u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati službeni “after party” i koncert još nekoliko odabranih mladih bendova (Urar, Miscreation i Gilmea) kojima će se pridružiti i Six Pack i One Step Away.

Ulaznice se mogu kupiti putem Entrio sustava i na Entrio prodajnim mjestima, a od 2. 12. 2019. biti će u prodaji i na Ri Rock štandu na riječkom Korzu, točnije na Jadranskom trgu.

Cijena ulaznica iznosi:
#Petak 06.12. OKC Palach - Mladi bendovi: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa, Detmeć + Goblini, Alergija 50/70 kn
#Subota 07.12. OKC Palach - Ri Rock Kipić - Krešo i Kisele Kiše, The Black Room, The Siids, My Buddy Moose, Krankšvester 60/80 kn
#Petak 13.12. Pogon kulture - dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Sexymotherfuckers, Psihomodo pop 70/90 kn
#Subota 14.12. Pogon kulture - dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band, Edo Maajka and Band 70/90 kn
#Subota 14.12 OKC Palach - Mladi bendovi: Urar, Gilmea, Miscreation + Six Pack, One Step Away 40/60 kn

Cijena festivalske ulaznice iznosi će 230 kn u pretprodaji i 250 kn na dan.

Kupi ulaznicu na Entrio 👉 https://www.entrio.hr/event/41-ri-rock-festival-7013

Pozivaju se svi ljubitelji dobre glazbe da dođu na festival i tokom dva vikenda poslušaju more odličnih bendova.

#41RiRock

UKLJUČI SE!

KONTAKT