Kolovoz 15

KINEDOK - ROK TRAJANJA ISTEKAO

Uz zvuk povjetarca na prekrasnom Molo longu prikazivat će se norveški dokumentarac "Rok trajanja - istekao" o problemu zbrinjavanja prehrambenog otpada.

Naslov (originalni): Utgått på dato
Naslov (hrvatski): Rok trajanja - istekao
Vrijeme: 54'
Redatelj: Kieran Kolle
Jezik: norveški
Godina: 2017.
Zemlja: Norveška

O filmu:
U bogatoj Norveškoj prehrambeni otpad predstavlja golem problem kojem nitko ne vidi rješenja. Četiri mladića odlučuju nešto učiniti kako bi podigli razinu svijesti o toj temi, potaknuli društvene promjene i probudili političku volju da se taj problem riješi. Počinju planirati petotjedno putovanje biciklom od sjevera do juga Norveške – oko 3000 kilometara – a taj golem napor zahtijevat će da putem jedu dobro i hranjivo. Jedini problem je njihovo strogo pravilo: sve što pojedu mora biti iz prehrambenog otpada.

Trailer: https://vimeo.com/159609367

O KineDoku:
KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.
Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

:) Ulaz je džabe stoga te očekujemo u utorak u 21h na Molo longu :)

RI ROCK FACEBOOK FEED

RI ROCK UDRUGA

 facebook-icon  YOU Twitter-Logo1

ri rock info

 

Udruga RiRock
Delta 5, 51000 Rijeka

Kontakt:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
MOB: 095 547 7130
TEL: 051 211 437

PRIJAVA