Srpanj 15

KINEDOK - PARA POVRH RIJEKE

Upečatljiv uvod u drugi dan Dark O Metal Festa IV donosi dokumentarac "Para povrh rijeke" o profesionalnom usponu i padu troje džez glazbenika.

Naslov (originalni): Para nad riekou
Naslov (hrvatski): Para povrh rijeke
Vrijeme: 83'
Redatelj: Robert Kirchhoff, Filip Remunda
Jezik: engleski, slovački
Godina: 2015.
Zemlja: Slovačka, Češka

O filmu:
Poput pare koja se tiho pojavljuje, a zatim iščezava ponad rijeke, život svakog čovjeka podjednako je krhak, što se osobito odnosi na umjetnike. Prolaznost njihove slave središnja je tema ovog dokumentarca, koji prikazuje živote trojice ostarjelih džez glazbenika – to su trubač Laco Deczi, saksofonist L'ubomir Tamaškovič i kontrabasist Ján Jankeje, koji su pobjegli na zapad iz Čehoslovačke pod sovjetskom okupacijom. Ondje je njihova zvijezda zasjala uz druge slavne svjetske glazbenike. Refleksivno melankolično ozračje filma, koje prikazuje izmaglicu slave koja tek što ne iščezne, odražava se i u općenitom kontemplativnom ritmu pripovijedanja.

Film je imao međunarodnu premijeru na Visions du Réel Nyon, 2016.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GEIhuTN5tEA

O KineDoku:
KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.
Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

Dođi i zovi ljude na Dark O Metal Fest IV - bit će brdo žestoke glazbe i ostalih kul sadržaja, ića, pića i dobrih vibracija! 
https://www.facebook.com/events/280022242456889/

RI ROCK FACEBOOK FEED

RI ROCK UDRUGA

 facebook-icon  YOU Twitter-Logo1

ri rock info

 

Udruga RiRock
Delta 5, 51000 Rijeka

Kontakt:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
MOB: 095 547 7130
TEL: 051 211 437

PRIJAVA