Jedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock festival, svoju treću završnu večer  12.12.2015., u OKC Palach završio je s nastupom tri demo benda koja su odnijela prva tri mjesta, a to su: Neglected, Silk Milk i Sillycons, te gostima završne večeri Seven That Spells iz Zagreba.

Petak, 02.10.2015. mjesto događaja - O.K.C. Palach, Rijeka; Distune je predstavio svemoćnu koncertnu večer. Razlog su bili Emphasis iz Čakovca, The White Mega Giant iz Italije te Asheraah iz Rijeke. 

Osobno: nadala sam se većem broju posjetitelja koji je manjkao na Emphasis-u i zbog toga što bi uživali istovremeno u borbi riffova melankolije i energičnih prizvuka ugode gitara, te što je Emphasis izražen jasno i nedvosmisleno cjelovit i usklađen istovremeno u tonovima, akordijski u samoj strukturi glazbenog djela atmosferičnog post-metala i post-rocka. Emphasis je inače bend iz Čakovca nastao 2007. godine i svoj prvi EP izdali su 2008. godine pod nazivom  „Elements of Morrow“ , a zatim 2013. godine izdali su svoj prvi album „Gliding All Over“ za Geenger Records iz Zagreba.

Bivši Stereo zasjao je u novom ruhu kao Pogon kulture, a čast da otvori ovaj odličan koncertni prostor koji je očajno nedostajao Rijeci pripala je neizostavnom imenu riječke rock scene, Urbanu i njegovoj četvorci. Oba najavljena koncerta, 2. i 3. listopada, bila su potpuno rasprodana što dovoljno govori o tome koliko željno je riječka publika očekivala ovaj nastup.

 Subotnji koncert počeo je, kao što je i najavljivano, točno u 22 sata, a uvodna,  sjetna i rezignirana, „Venecija tone/Venezia sprofonda“, s albuma „Mamut“ kojeg trenutno promoviraju, ostala je izgubljena u žamoru publike koja je navikla da koncerti kasne barem sat vremena. Akustične verzije pjesama  „Otjeraj“ i  „Mjesečev rog“ bile su sjajan uvod u dva i pol sata glazbenog savršenstva kojeg su Urban i četvorka pripremili svojim sugrađanima. Iako pjesme s „Mamuta“ nisu dočekane s oduševljenjem koje je pratilo stare hitove, publika je uživala u njima, a antemski „Leteći Holandez“ zvučao je uistinu mamutski.

U subotu, 20. Lipnja 2015. godine organiziran je ponovno Delta Summer Street Session pod udrugom RiRock. DSSS je anualni festival koji se održava već nekoliko godina uz veliki uspjeh, dovodeći kako lokalne bendove, tako i neke strane bendove do prilike da zasviraju pred riječkom publikom. Tako je bilo i ove godine.

U petak 12.06.2015. u riječkom River Pubu održana je večer Ri Rock pobjednika gdje su nastupili Brain Production, Cut The Cord i Elm Street Escape, tri benda koji su u zadnjih nekoliko godina osvojili prvo mjesto Ri Rock Festivala. 

Dogovaralo se tko će se od Ri Rock novinara zaputiti na gig te popratiti ovaj nastup. U saznanju da su svi novinari/volonteri zauzeti obvezama ova dužnost je nekako pala na mene.  Nisam novinar i nemam nekog iskustva u pisanju izvještaja no imam nekog iskustva u glazbenom svijetu pa ću evo pokušat iskreno prenijeti  doživljaj ove  večeri.

RI ROCK UDRUGA

 facebook-icon  YOU Twitter-Logo1

ri rock info

 

Udruga RiRock
Delta 5, 51000 Rijeka

Kontakt:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
MOB: 095 547 7130
TEL: 051 211 437

PRIJAVA